Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ παραχωρεί Ελληνικούς Ποιμενικούς σε κτηνοτρόφους για την προστασία των κοπαδιών

SAM_0057

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+ με τίτλο «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ ΣΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΠΙΛΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΕ». LIFE09 NAT/ES/000533, την Παρασκευή 14 Απριλίου 2013 στις  11:30 το πρωί βρέθηκε στο χωριό Αγία Τριάδα Καλαμπάκας και παραχώρησε σε κτηνοτρόφο του δικτύου ένα θηλυκό κουτάβι  Ελληνικού Ποιμενικού.

Ο κύριος  Ντόβας Χρηστος είναι ένας από τους 40 κτηνοτρόφους που συμμετέχουν στο δίκτυο του προγράμματος και του παραχωρήθηκε το  θηλυκό κουτάβι Ελληνικού Ποιμενικού με σκοπό να προστατεύσει το κοπάδι του από άγρια ζώα. Είναι ο έβδομος κτηνοτρόφος στην περιοχή δράσης του προγράμματος στον οποίο παραχωρούνται σκυλιά και φυσικά θα επακολουθήσουν και άλλοι.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ προσφέρει επίσης στους κτηνοτρόφους του δικτύου δωρεάν  νομικές συμβουλές σχετικά με την καταπολέμηση της  παράνομη χρήσης δηλητηριασμένων  δολωμάτων, τεχνικές συμβουλές για τα μέτρα προστασίας του ζωικού κεφαλαίου, παροχή ενημερωτικού υλικού και τεχνικών φυλλαδίων για την κτηνοτροφία και την ορθή πρακτική της και διοργάνωση ομιλιών με θέμα την κτηνοτροφία, τα προβλήματα και τις προοπτικές της στην περιοχή.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με το πρόγραμμα που υλοποιεί στην περιοχή εντείνει τις προσπάθειές του για την πρόληψη και καταπολέμηση της παράνομης και αποτρόπαιης πρακτικής που εξαφανίζει σπάνια είδη της άγριας ζωής αλλά και οικόσιτα ζώα.

Ευελπιστούμε ότι η τοπική κοινωνία θα αγκαλιάσει τη δράση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου από τα παράνομα δηλητηριασμένα δολώματα και θα κατανοήσει τη σημασία της προς όφελος των κατοίκων και του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής!

Οι κάτοικοι του νομού Τρικάλων μπορούν να καλούν εντελώς δωρεάν (από σταθερό τηλέφωνο) στο 800 11 010101. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: lifeagainstpoison.wordpress.com.

Επικοινωνία για δημοσιογράφους:

Τοπικό Δίκτυο: Ζωή Καρανίκα 24320 78440

SAM_0057

 

 

 

SAM_0060

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s