Ημερίδα για εκπαιδευτικούς με θέμα τα δηλητήρια!

DSC_2410

Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013 5:00 μ.μ, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δήμο Τρικκαίων πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: εκπαιδευτικές δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+ Βιοποικιλότητα «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» [LIFE09 NAT/ES/000533].

Ο σκοπός της ημερίδας αυτής ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Τρικάλων για τις δυνατότητες υλοποίησης στα σχολεία της περιοχής εκπαιδευτικών δράσεων και παρουσιάσεων του προγράμματος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ενάντια στη χρήση  δηλητηριασμένων δολωμάτων που υλοποιείται τα τελευταία 2 χρόνια στην περιοχή και έχει διάρκεια 5 χρόνια.

Η ημερίδα έγινε σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων, ο οποίος συμμετέχει στο πρόγραμμα ως μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων και τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δήμων Ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων απαρτίζεται από Ευρωπαϊκούς Δήμους στις 8 πιλοτικές περιοχές υλοποίησης τους προγράμματος, 4 στην Ισπανίας, 2 στην Πορτογαλίας και 2 στην Ελλάδα ( Κρήτης και Τρίκαλα) με κοινή συμφωνία και συνεργία για:

  • Την εξάλειψη της παράνομης χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων ως μια πολύ επιβλαβής πρακτική που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον.
  • Υλοποίηση ενεργειών που βοηθούν στην καταπολέμηση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων με το δίκτυο και με κάθε άλλη τοπική ή εθνική στρατηγική κατά των δηλητηριάσεων.
  • Ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τους κινδύνους και τις συνέπειες που προκαλούν τα δηλητηριασμένα δολώματα και υποστήριξη  της  δικαστικής δίωξης  των παρανομιών που εμφανίζονται στην περιοχή του.

Ευχαριστούμε θερμά τον δήμαρχο Τρικάλων κ. Χρήστο Λάππα για την παραχώρηση της αίθουσας, τον κ. Αλέξανδρο Κόφφα Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και την κ. Ελένη Τζιότζιου Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Ν. Τρικάλων για την πολύτιμη βοήθεια τους, τόσο στην ημερίδα όσο και στις συνεχείς ενημερώσεις που πραγματοποιεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στα σχολεία του της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και κυρίως την Εθελοντική Ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στα Τρίκαλα η οποία συμβάλλει ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην υλοποίηση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στην περιοχή.

Οι κάτοικοι του νομού Τρικάλων μπορούν να καλούν εντελώς δωρεάν (από σταθερό τηλέφωνο) στο 800 11 010101 για καταγγελίες δηλητηριασμένων ζώων.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα LIFE+ μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση:

http://www.arcturos.gr/el/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=43&Itemid=44

Επικοινωνία για δημοσιογράφους:

Τοπικό Δίκτυο: Ζωή Καρανίκα 24320 78440

Εθνικό Δίκτυο: Βάσω Πετρίδου: 6937 422537

DSC_2406

DSC_2421

DSC_2409

Εθελόντριες του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Εθελόντριες του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s