Φωτορεπορτάζ της Ευρωπαϊκής ομάδας σκύλων και τα τραγικά αποτελέσματα των ερευνών!

Την 1η και την 2η μέρα ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ βρέθηκε σε χωριά του Δήμου Πύλης μαζί με την Ευρωπαϊκή ομάδα σκύλων, τον κυνηγετικό σύλλογο Πύλης, δασικούς υπαλλήλους της περιοχής και την Τοπική αρχή. Σκοπός ήταν να καθαρίσει η περιοχή από φόλες! Τα αποτελέσματα ήταν τραγικά.

Όλες τις υπόλοιπες μέρες που η Ευρωπαϊκή ομάδα σκύλων ήταν στην Ελλάδα επισκέφτηκε αρκετά χωριά του Δήμου Καλαμπάκας. Και εδώ όμως τα αποτελέσματα των ερευνών ήταν εξίσου τραγικά. Την Ευρωπαϊκή ομάδα σκύλων εκτός από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ συνόδευε η Ορνιθολογική, δασοφύλακες του δασαρχείου Καλαμπάκας, ο κυνηγητικός σύλλογος αλλά και κτηνοτρόφοι που είχαν χάσει σκυλιά και ζώα από δηλητήρια.

Μία απο τις μέρες που η Ευρωπαϊκή ομάδα σκύλων βρισκόταν στην Καλαμπάκα πραγματοποίησε και επίδειξη του Ισπανού εκπαιδευτή στο εύρη κοινό!

 Με την εποπτεία πάντα δασικού υπαλλήλου έκρυψε 2 κατασκευασμένες φόλες και άφησε ένα από τα σκυλιά του να τις βρει. Φυσικά βρέθηκαν και περισυλλέχθηκαν και οι 2 φόλες.

Μετά την επίδειξη ακολούθησε ομιλία από τον κ. Λάζαρο Γεωργιάδη Διευθυντή προγραμμάτων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σχετικά με τις δράσης του προγράμματος και για ποιο σκοπό υλοποιείται σε αυτή την περιοχή αλλά και της κ. Victoria Sarravia μέλος της Ορνιθολογικής που μας μίλησε για το αντίστοιχο πρόγραμμα που αυτή τη στιγμή τρέχει στα Ιωάννινα. Θα πρέπει να την ευχαριστήσουμε και για την πολύτιμη βοήθεια της μιας και έπαιξε το ρόλο του μεταφραστή.

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων Ισπανός εκπαιδευτής ήταν στη διάθεση του κοινού και απάντησε σε ερωτήσεις όπως τι γίνεται στις άλλες 2 χώρες (Ισπανία και Πορτογαλία) που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα και πως εκπαιδεύει τα σκυλιά του.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s