Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 στις  10:00 το πρωί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμμετείχε στις περιβαλλοντικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικάλων στο Μύλο Ματσόπουλου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Στην εκδήλωση συμμετείχα 5 σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου με συνολικά 400 παιδιά.

Οι μαθητές φτάνοντας στο χώρο επισκέπτονταν το περίπτερο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ  και ενημερωνόταν σχετικά με το προγράμματος LIFE+ με τίτλο «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ ΣΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΠΙΛΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΕ». LIFE09 NAT/ES/000533 που τρέχει στην περιοχή, στη συνέχεια χωριζόταν σε ομάδες και διασκέδασαν κατασκευάζοντας origami λύκους και αρκούδες.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν επίσης η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, που τους έδινε την ευκαιρία να παίξουν διάφορα περιβαλλοντικά παιχνίδια καθώς και η ομάδα περιβάλλοντος της Χ.Ε.Ν. Τρικάλων που τους έδειξε την διαδικασία ανακύκλωσης του χαρτιού.

Ευχαριστούμε θερμά την εθελόντρια μας στα Τρίκαλα Αθηνά Μπαλάφα για την πολύτιμη βοήθεια της, τον κύριο Αλέξανδρο Κόφφα υπεύθυνο σχολικών εκδηλώσεων του Νομού Τρικάλων αλλά και την κυρία Γιάννα Παπαδογιάννη που μας έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε μια τέτοια εκδήλωση.

Για περισσότερες πληροφορίες:
ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ/ Ζωή Καρανίκα  24320 78440

Αθηνά Μπαλάφα εθελόντρια ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s