Οι Δήμοι Τρικάλων, Καλαμπάκας και Πύλης στηρίζουν το πρόγραμμα του Αρκτούρου ενάντια στα Δηλητήρια.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο πλαίσιο της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δήμων Ενάντια στην Παράνομη Χρήση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων του προγράμματος LIFE+ Βιοποικιλότητα με τίτλο: «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» [LIFE09 NAT/ES/000533], ενημέρωσε τους Δημάρχους Πύλης και Καλαμπάκας, και τα αντίστοιχα Δημοτικά Συμβούλια στις 22 και  28 Φεβρουαρίου και Τρικάλων στις 1 Μαρτίου, για τη σημασία του προβλήματος της χρήσης των δηλητηριασμένων δολωμάτων για τη δημόσια υγεία, την κτηνοτροφία και την άγρια ζωή. Ακόμη, ζητήθηκε η ενεργή συμμετοχή τους στις υφιστάμενες και μελλοντικές δράσεις του προγράμματος.

Οι Δήμοι συμφώνησαν να συνεργαστούν από κοινού με τους άλλους Ευρωπαϊκούς Δήμους των 7 πιλοτικών περιοχών υλοποίησης τους προγράμματος, της Ανδαλουσίας, της Πορτογαλίας και της Κρήτης για:

  • Εξάλειψη της παράνομης χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων ως μια πολύ επιβλαβής πρακτική που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον.
  • Ενέργειες που βοηθούν στην καταπολέμηση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων με το δίκτυο και με κάθε άλλη τοπική ή εθνική στρατηγική κατά των δηλητηριάσεων.
  • Θα ενημερώσουν την τοπική κοινωνία για τους κινδύνους  και τις συνέπειες που προκαλούν τα δηλητηριασμένα δολώματα και θα υποστηρίξουν  τη  δικαστική δίωξη  των παρανομιών που εμφανίζονται στην περιοχή του.

Η έγκριση συμμετοχής στο πρόγραμμα  ήταν ομόφωνη σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κουφογάζο Κωνσταντίνο, τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Σακελαρίου Δημήτριο, τον Δήμαρχο Τρικάλων κ. Λάππα Χρήστο καθώς και όλους τους αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους για τη θετική αντιμετώπιση τους και πάνω από όλα για τη συμμετοχή τους στις μελλοντικές δράσεις του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ζωή Καρανίκα 24320 78440 / Αντώνης Ρήγας 6957 834 669

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s